۲۴ فروردین ۱۳۹۰، ۱۷:۱۲

خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است

خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی با دارا بودن 80 هزار عشایر، چهارمین استان عشایری کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی ابراهیمی ظهر چهارشنبه در شورای عشایری شهرستان سرایان اظهار داشت: برای رفع مشکل بیکاری باید عشایر از حالت تک محصولی خارج و مشاغلی سازگار با فرهنگ آنان ترویج شود.

وی با اشاره به سهم بالای تولیدات جامعه عشایری در زمینه های دامی و کشاورزی افزود: تولیدات و محصولات دامی عشایر با توجه به اینکه کاملا ارگانیک هستند، از کیفیت بالایی نیز برخوردارند.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با انتقاد از دیدگاه رایج در راستای تخریب منابع طبیعی توسط عشایر بیان داشت: این دیدگاه منفی درباره عشایر وجود دارد که عشایر مخرب منابع طبیعی هستند در حالی که عشایر نه تنها مخرب منابع طبیعی نیستند بلکه احیا کننده منابع طبیعی نیز هستند.

ابراهیمی جمعیت عشایری استان را حدود 80 هزار نفر اعلام کرد و افزود: بیش از 13 درصد جمعیت استان خراسان جنوبی را قشر عشایر تشکیل می دهند که از این لحاظ استان خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است.

وی با اشاره به نرخ پایین بیکاری در بین جمعیت عشایری استان افزود: در جوامع عشایری شاهد نرخ بیکاری پایینی هستیم که برای رفع مشکل اندک بیکاری نیز باید مشاغلی سازگار با فرهنگ عشایر گسترش یابد.

فرماندار سرایان نیز با اشاره به نقش عشایر در جامعه گفت: عشایر در طول دوران دفاع مقدس و در تمام عرصه های انقلاب، جنگ و سازندگی حضور موثری داشته و نقش بسیار مهمی در تامین امنیت و اقتصاد جامعه ایفا می کنند.

محمدعلی مهدی نژاد عشایر را مردمی بصیر و دارای فرهنگ بالای سیاسی و معنوی دانست و بیان داشت: حضور پرشور و شعور عشایر در صحنه های مختلف و به ویژه حضور آگاهانه آنان در انتخابات نشانگر همین مسئله است.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت در مورد عشایر در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها افزود: با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، عشایر بهترین برخورداری از یارانه ها را داشته اند.

فرماندار سرایان با اشاره به جمعیت بالای عشایر سرایان به بیان مشکلات فراروی این قشر پرداخت و خواستار اختصاص اعتبار در زمینه ارائه خدمات بهتر به عشایر منطقه شد.

مهدی نژاد احداث جاده ارتباطی مناسب، چاه کشاورزی، خانه بهداشت و مشکلات ایاب و ذهاب در مناطق عشایری را از مهمترین مشکلات عشایر منطقه بیان کرد.

کد خبر 1288181

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha